Cum facem nodul la cravata

by

Buna dragilor! Daca pana acum ma adresam cu buna dragele mele, de astazi lansez un nou proiect intitulat HOMME HELP, special pentru voi sexul puternic.

Este un proiect pe care il am in cap de ceva timp insa, de vreo 2 luni am inceput sa lucrez efectiv la el. In sensul ca am incercat sa citesc cat mai mult (P.S. o noua carte este pe drum) si sa ma documentez cat mai mult. Initial as fi vrut sa-l lansez pe 2 Iunie, oadata cu evenimentul Sartoria di alta classe, doar ca acel eveniment a fost anulat asa incat l-am cam pus pe pauza si pe al meu proiect.

HOMME HELP nu va fi neaparat despre ultimele trenduri ci se doreste a fi mai mult un abecedar al bunului gust. Un ghid orientativ unde veti gasi informatiile simplu si rapid.

De unde nevoia unei astfel de sectiuni? Cam din 3 motive:

 1. am sesizat in jurul meu ca au disparut domnii bine imbracati de odinioara, foarte multi dintre barbatii “moderni” nu mai stiu nici cele mai simple reguli de stil;
 2. am fost rugata de cativa domni sa initiez si un astfel de proiect deorece barbatii, spre deosebire de noi nu au rabdarea de a-si cauta informatiile pe sute de site-uri si in zeci de reviste;
 3. consider proiectul unul de nisa, cel putin la noi in Romania nu sunt foarte multe bloguri destinate barbatilor iar, cele care exista au un public exclusivist. Eu nu ma adresez celor care stiu sa se imbrace foarte bine si nici celor care urmeaza ultimele tendinte. Eu ma adresez celor multi, celor carora le este greu sa iasa din tricoul labartat si jeansi, celor care isi cumpara costumul prea mare sau celor care nu au auzit de tricoul polo.

Si pentru ca m-am lungut atat cu introducerea, am ales ca prim articol un subiect mai scurt: nodul de cravat.

Cravata este un accesoriu care completeaza tinuta, are rol estetic si confera un aer nobil si un plus de eleganta purtatorului.

Cu privire la tehnicile de realizare a nodurilor voi fi la obiect, mai mult decat atat voi lasa schitele si imaginile sa vorbeasca de la sine.

Vom invata sau ne vom aminti cum se face un nod la cravata. Recunosc ca eu pana sa ma apuc de treaba asta stiam doar nodul simplu acum ma pot lauda si cu alte tipuri 🙂 Desi unele au un nivel de dificultate destul de ridicat, efortul merita garantat. Veti starni invidia cat si admiratia celor din jurul dumneavoastra!

Pe langa tipurile de noduri din imaginea de mai jos, am mai introdus trei suplimentare si anume:  nodul de cravata TRINITY, nodul de cravata MEROVINGIAN si nodul de PAPION.

Tie knots

Cateva aspecte de retinut:

 • Nodurile mari sau cele elaborate sunt potrivite pentru ocaziile speciale;
 • Nodurile mari de cravata sunt potrivite pentru cravatele din materiale subtiri cum ar fi matasea;
 • Pentru ocaziile formale este de preferat sa va limitati la un nod simplu, de dimensiuni medii;
 • Cand va alegeti tipul de nod trebuie sa tineti cont de deschiderea gulerului de la camasa, de latimea cravatei cat si de imprimeul de pe cravata;
 • Ca si lungime – cravata trebuie sa intalneasca cureaua de la pantaloni. NU sa se suprapuna cu aceasta si nici sa fie distanta intre cele doua accesorii;

Data viitoare vom vorbi despre cum ne alegem costumul.

Din Iasi cu dragoste!

Sursa foto: Pinterest.com

Nodul WINDSOR

windsor knot

Nodul HALF WINDSOR

Half windsor knot

Nodul FOUR IN HAND

FOUR IN HAND KNOT

Nodul NICKY

PRATT KNOT

Nodul PRATT

PRATT KNOT

Nodul ELDRIDGE

ELDREDGE KNOT

Nodul BALTHUS

BALTHUS Knot

Nodul ATLANTIC/ CAFE 

ATLANTIC KNOT

Nodul CAPE

Nodul CAPE

Nodul MEROVINGIAN 

MEROVINGIAN nodul

Nodul TRINITY

Trinity Knot

BOW TIE – NODUL DE PAPION

BOW TIE

1 Response
 • Iulia
  July 6, 2016

  In sfarsit! Cred ca au trecut mai mult de 6 luni de cand ai vrut sa te apuci de asta.

What do you think?

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.